kerst framing-rond_edited.png
Frame yout.png

Merry Christmas

stories.png
Framing stories_byIlsevandijk33.jpg
kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding-11_edited.png
kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding-12.png
kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding17.png

Herinneringen vastleggen

Het is kerstavond! De tijd om je mooi te maken met je geliefden (voor zover dat mogelijk is). Hoe leuk als je dit mooi kunt vastleggen? Het maken van een goede foto kost tijd en aandacht. Met onze tips worden je foto's album-waardig. 

Voor wat extra kerstsfeer... Klik op play!

00:00 / 02:07
kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding-12.png

tip 1: Starry night

Donkere ruimtes blijven moeilijk. En laat het nou net een tijd zijn waarbij de zon vroeg ondergaat. Een paar tips voor foto’s met je telefoon in slecht licht?

 

+ Zorg voor genoeg sfeerlampjes. Hang ze ook bij de eettafel zodat je daar ook wat extra sfeer hebt bij je foto’s.

+ Heb je te weinig licht? Gebruik een zaklamp van een andere telefoon als extra verlichting voor je foto. Dit is mooier dan de flits van je eigen telefoon.

+ Schiet voor een mooi portret met het licht mee en zorg dat het licht op het gezicht valt. Dat mag licht zijn van een raam, maar een sterke lamp is ook prima. Zo is jouw familielid/geliefde/kind/vader/moeder/oma duidelijk het onderwerp en is de achtergrond wat donkerder!

+ Gele foto's? Lampen in huis zijn vaak wat geler. Je kunt je foto's makkelijk een beetje nabewerken in de app VSCO of Lightroom. Je kunt daarin je witbalans blauwer maken. Dat is de tegenhanger van geel, en daarmee maak je de foto dus minder geel. Met sommige telefoons kun je de witbalans al instellen tijdens het maken van de foto. Het heet dan soms WB of Whitebalance. 

Image by Morgane Le Breton
Framingstories-phone-1.jpg

Ja, dit is echt een telefoon foto! Geschoten met een Iphone in de Lightroom app.

kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding-12.png

tip 2: Schiet een kerstfoto

kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding-12.png
kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding-11_edited.png

Tijdens de feestdagen is iedereen vaak net wat beter gekleed. Doe eens gek en ga samen wat foto’s maken. You will thanks us later! Hoe ga je te werk? 

 

+ Zoek een plek met veel daglicht (liefst zodat het op je gezicht schijnt). 

 

+ Houd de achtergrond simpel. Met een portret draait het om de mensen die op de foto staan, niet om de achtergrond. Heb je er geen? Je maakt makkelijk zelf een foto achtergrond met inpakpapier (dat bruine kraft papier bijvoorbeeld) of een mooie grote doek (of dat linnen tafellaken).  Wij hebben zelfs wel eens een gordijn gebruikt.

 

+ Zorg dat het onderwerp (de persoon die op de foto gaat) niet tegen de achtergrond aan staat maar een paar stappen naar voren zet. Zo creëer je diepte in je foto, dat ziet er professioneel uit.

 

+ Bewerk je foto’s na met de VSCO of Lightroom app. Dit kan een enorm verschil maken.

kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding-14.png
kerst framingstories-grafisch-website-fotografie-film-branding-11_edited.png

tip 3: It is fun all day long

Die portretjes zijn leuk, maar de momenten die niet 'georganiseerd' zijn, zijn vaak het leukst. Het diner, de kerstwandeling, samen film kijken, spelletjes spelen en sneeuwpoppen bouwen (ja wij hopen elk jaar op een pak sneeuw). Lukt het je elke keer niet om die mooie foto's te maken? Dan kan dat best eens te maken hebben met het volgende...

We maken vaak veel foto’s en denken er niet bij na. Daardoor hebben we honderden ongebruikte foto’s op onze telefoon staan. Probeer eens de tijd te nemen voor één goede foto, in plaats van tien mislukte versies. Doe alsof je een rolletje in je telefoon hebt, en de foto maar één keer genomen kan worden. Dit maakt je aandachtiger. Je geeft jezelf de tijd om te kijken naar wat je eigenlijk op de foto zet.

Image by Shayna Douglas
Image by Eugene Golovesov

tip 3: Those technical details

Je telefoon heeft veel functies om betere foto's te maken. Op een Iphone kun je de hoeveelheid licht bepalen (schuif het zonnetje op je scherm maar eens omhoog of naar beneden). Je kunt de flits aan of uit zetten en je kunt al wat kleuraanpassing doen (klik maar eens op die drie bolletjes rechts bovenin je scherm). 

Met een app zoals VSCO of Lightroom kun je ook al veel aanpassen voordat je de foto gemaakt hebt. Wil je echt het uiterste uit je telefoon halen? Ga dan eens aan de slag met de functies van je camera.

Natuurlijk heb je geen zin om alle functies door te nemen. Dus bij deze even de drie belangrijkste op een rijtje. Dit zijn de drie functies die de foto echt verbeteren wanneer je ze goed instelt:

+ Witbalans (ook wel WB of Whitebalance)

bepaalt de kleur van je foto

+ Sluitertijd (ook wel sec en soms Exposure of Exp)

Bepaalt de hoeveelheid licht en beweging in je foto

Houd deze het liefst zo hoog mogelijk

+ ISO

Bepaalt de hoeveelheid licht en ruis in je foto, houd deze het liefst zo laag mogelijk. Dit is eigenlijk 'nep' licht.

Veel succes!

Ga je jouw foto's delen op social media? We vinden het super leuk als je ons tagt in je kerstfoto’s met @framingstoriesstudio!

We wensen je hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar!

kerst framing-rond_edited.png
Framing stories_byIlsevandijk49.jpg

liefs,
Loïs&Anouk

P.s. Wist je dat wij leuke workshops geven voor jou en je team? Van werken met Canva tot telefoonfotografie, alles om jullie business visueel aantrekkelijker te maken.

Neem contact met ons op om meer te ontdekken over onze (online) trainingen!