Vijf tips voor het maken van persoonlijke content voor jouw bedrijf!

Of je nou een ZZP’er bent of een megacorporatie, het maken van persoonlijke content is ontzettend belangrijk! (feitje) Maar hoe begin je hiermee? En wat deel je dan? Vandaag vijf tips voor het maken van persoonlijke content voor jouw bedrijf!
1. Leer je ideale klant kennen

Wie spreek jij aan met je content? Waarschijnlijk heb je al een beetje in beeld wat de reden is dat klanten naar jullie toe gaan. Maar ga eens een stap verder en onderzoek wat je klanten nog meer leuk vinden, wat niet te maken heeft met je product of dienst. Als je klanten houden van reizen houden ze misschien ook wel van de natuur. ‘Natuur’ wordt dan één van de onderwerpen voor jouw content!

2. Laat je eigen gezicht zien

Jouw klanten gaan je simpelweg niet leren kennen als ze geen idee hebben wie er aan de andere kant van het scherm zit. Laat daarom jezelf zien! Gebruik dus geen stockfoto’s bij je blogs maar zorg dat jij en je team een beeldbank hebben waar jullie zelf aan het werk te zien zijn/in overleg/backstage/behind the scenes/etc.

3. Persoonlijkheid pays off!

We horen vaker de vraag; ‘kan ik wel persoonlijkheid delen op mijn zakelijke platformen?’. Hoewel LinkedIn een zakelijk platform is en je je puppy updates waarschijnlijk beter kan delen op Instagram, is het nog steeds een plek waar jij een beetje van jezelf kan laten zien. Denk maar eens aan je eigen motivatie, de struggles waar jij doorheen gaat met je bedrijf en hoe je hier vervolgens mee omgaat. 
4. Werk vooruit!

Misschien herken je het wel; jullie hebben als bedrijf ontzettend goede ideeën voor jullie content, maar als het dan weer ‘uploadtijd’ is zijn jullie er nog niet aan toe gekomen om dit idee uit te werken en gebruiken jullie maar weer een onpersoonlijke stockfoto. Zonde! Om dit te voorkomen heb ik een goede tip voor je: plan één keer in de zoveel tijd (wij proberen dit zelf één keer in de maand te doen) een content dag in. Op die dag gaan jullie de content voor social media maken. Je kunt hierna ‘inplan’ apps zoals Later gebruiken om je content in te plannen. Zo maak jij je content klaar voor bijvoorbeeld een maand en hoef je er die hele maand niet aan te denken én kan je je leuke ideeën voor je persoonlijke content op tijd afmaken!

5. Volg onze ‘fotograferen met je telefoon’ workshop!

De laatste en eigenlijk gewoon de leukste tip; volg samen met je team onze workshop ‘fotograferen met je telefoon’! In deze workshop leren jij en je team hoe je kwalitatieve content kan schieten, gewoon met je telefoon, die je dus altijd bij de hand hebt. Vind alle informatie op onze pagina 'workshops'.